-Un an de cand am plecat din tara-

 
                Pentru că toată lumea e curioasă ce mai fac Livia și Edi am zis să vă scriu că suntem bine, mulțumim. Pe 9 decembrie,2017 am plecat singură, de nebună și am venit în Anglia, unde Edi era deja de două luni. Acum după un an..e totul bine. Nu a fost așa de rău cum am fost avertizați că va fi..dar nu a fost nici așa ușor cum am crezut noi. Nu am fost pregătiți să îndurăm psihic. Fizic eram pregătiți de orice, am fi putut să muncim și 24/24 dar psihic..aici a fost mai greu. Ce planuri îți faci acasă..cel mai probabil nu se vor realiza pentru că..VIAȚA.

De când am plecat de acasă am învățat să luăm totul așa cum vine..de la o zi la altă și să ne descurcăm cu ce avem acum,aici. Am fost nevoiți să avem multă răbdare și nervi de oțel (norocul meu că Edi le-a avut și pentru mine). Cu cât înțelegi și accepți mai repede că ești într-o altă țară, cu alți oameni, cu alte reguli, alte legi, altă mâncare, altă vreme, alte mentalități..cu atât îți va fi din ce în ce mai bine. Nu încerca să schimbi ceva pentru că nu ai cum. Nu judeca pentru că nu-ți faci rău decât ție. Nu încerca să pari unul de-al lor pentru nu ești..și nu vei fi. Fii doar tu!

Întrebarea este: Dacă ai fi știut ce urma să se întâmple ai mai fi plecat de acasă? Sincer? Sincer? Nu..eu nu aș mai fi plecat de acasă dacă aș fi știut dar cu atât mai mare este satisfacția mea acum că am reușit să o scoatem la capăt. Acum avem locul nostru, liniștea care ne-a lipsit în primele luni, ba chiar și un suflețel (un cățel să nu alarmam bunicii și părinții) cu noi în casă care ne mai alungă stările proaste. Inevitabil mai sunt și zile triste pentru că acasă va fi mereu în România unde este familia, sunt prietenii, cățeii și purceii.

Am realizat aici într-un an de zile lucruri pe care acasă cu siguranță nu am fi putut să le facem. În primul rând din punct de vedere material..pentru că aici este clar diferența cea mai mare între cele două țări. Ne-am dezvoltat amândoi, ne-am lărgit orizontul, am învățat multe lucruri noi..de la limba engleză pe care o stăpânim dar vrem să o învățam și mai bine până la feluri de mâncare specifice aici, obiceiurile lor, locuri frumoase pentru care zona unde locuim este cunoscută, oameni din toată lumea pe care avem norocul să i cunoaștem și multe altele..

Dacă ești acasă și te gândești să pleci, să încerci, sfatul meu este pleci relaxat dacă va fi bine e perfect dar dacă nu..este o experiență în plus pentru tine. Nu e ceva rușinos să te întorci acasă și dacă nu îți este bine nu are rost să înduri pentru că timpul înapoi nu ți-l va da nimeni. Tu decizi cât timp ești dispus să sacrifici pentru ca lucrurile să se așeze. Pentru noi timpul stabilit a fost un an și s-a meritat să așteptăm.

Vorba celebră pe care toți o știm în teorie dar nu toți reușim să o înțelegem și în practică este : BANII NU ÎNSEAMNĂ TOT ÎN VIAȚĂ. Noi știam asta dar am reușit să înțelegem cu adevărat în momentul în care ne-am dat seama că am putea să mergem în vacanță în alte țări, țări la care salivam în trecut, dar noi alegem să mergem mereu ACASĂ.

Este o experiență grea dar frumoasă care ne-a schimbat pe amândoi și ne-a pregătit să ne descurcăm în viață. Pentru tot ce va urma de acum încolo..noi suntem pregătiți. Livia și Edi sunt bine, mulțumim! ❤

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: